Led-valot ja valaisimet - ProLed

Energiansäästölamppu vai hehkulamppu?

Useimmilla meistä on huonoja kokemuksia energiansäästölampuista. Käyttöikä harvoin yltää luvattuun, ja myöskään valotehon vertailu hehkulamppuun ei ole sitä oikeasti sitä mitä paketissa lukee.Energiansäästölampuista valo tulee myös eritavalla kuin hehkulampusta, joten se ei sovi kaikkiin valaisimiin.

Energiansäästölamput ovat käytön jälkeen ongelmajätettä, ja Suomessa pääsääntöisesti nämä lamput joutuvat sekajätteeseen eli luontoon!! Kuitenkin väitetään että energiansäästölamppu jokatapauksessa säästää luontoa, koska sähköä kuluu vähemmän, jota taas tuotetaan osittain kivihiilellä, josta vapautuu JONKIN verran elohopeaa. Laskelmissa käytetään energiansäästölampun kohdalla käyttöikää 10 000h. Laskelma menee siis metsään samaantien!! Lisäksi laskelmissa on lähdetty siitä, että energiansäästölamppu toimitetaan oikeaan paikkaan.

Energiansäästölampuille ilmoitetaan yleensä käytöiäksi n.6000h. Käyttöikä on laskettu niin, että lamppu on päällä aina 3 tuntia kerrallaan, eli tuo 6000h saavutetaan määrätyllä tavalla käytettynä. Tuotteita myös myydään pitkällä takuulla. Valmistajat tietävät varsin hyvin että harvalla on kuittia tallella 2v päästä lampun ostosta, joten pitkä takuu on helppo antaa. Uskon että moni on hankkinut lamput juuri pitkän takuun takia. Joillakin lamput kestää, ja joillakin taas ei. Tämä johtuu lamppujen välisistä laatueroista samankin merkin sisällä, ja myös siitä että jokainen käyttää valoa eritavalla. Toinen sammuttelee usein, ja toinen pitää valot päällä pitkiä aikoja, joka sopii energiansäästölampulle paremmin.

© Proled | Toimitusehdot

Proled | Puh. 044 0400 123 | jussi.kurppa@proled.fi | 2072303-8 ALV rek.