Led-valot ja valaisimet - ProLed

Led-valot saunaan vai ei??

LED-valoja on aikoinaan alettu myymään myös saunoihin, koska saunan kattoon tarkoitetut kuituvalot olivat ja ovat edelleen aika arvokkaita. Tällä kertaa emme ala setvimään miksi LED-valot saunan katossa eivät toimi, vaan:

Tässä yksi syy miksei ledejä saunaan:

Saunassa on omat standardinsa joita siellä tulisi noudattaa. Standardin mukaan esimerkiksi kiukaan alueella EI saa olla muita sähkölaitteita kuin kiuas, eli ns.led-kiuaslinssi on standardin vastainen.

Yli metrin korkeudessa kulkevien sähköjohtimien tulee kestää vähintään 170asteen lämpötila, mikäli ovat eristeen lämpimällä puolella.Valopisteen tulisi kestää 125 astetta. Valopisteen kotelointiluokka tulisi olla IP24.

Nämä kaikki eivät täyty, joten asennus on standardien vastainen. Tosin..se ei tarkoita että asennus on vaarallinen tai laiton, koska standardi on suositus eikä laki.

Valot voi toki standardin täyttävästi asentaa saunaan ,kunhan asentaa ne alle metrin korkeuteen.Paikka on turvallinen siitäkin syystä, että siellä on viileämpää.

Ajateltavaa: Led toimii parhaiten kylmässä, miten se voisi toimi hyvin kuumassa?

© Proled | Toimitusehdot

Proled | Puh. 044 0400 123 | jussi.kurppa@proled.fi | 2072303-8 ALV rek.