Led-valot ja valaisimet - ProLed

LEDiä kehitetään vauhdilla, mutta mitä siitä?

Usein kuulee sanottavan, kuinka led-valaisimet kohta korvaavat kaikki kodin valaisimet. Osa markkinavoimista on tätä mieltä jo nyt. Ledin osalta kerrotaan usein kuinka valovirtaa saadaan aina vain enemmän ja enemmän.

Mutta onko numeroista meille mitään iloa?

Itse asiassa ei juurikaan. Mitä iloa on laboratoriossa mitatuista huippuledeistä, jos niitä ei käytetä itse led-valaisimissa?. Suurimmassa osassa markkinoilla olevista led-lampuista ja led-valaisimista käytetään ledejä, joilla ei ole mitään tekemistä uusimpien ledien kanssa.

Lämpimät sävyt..

Suomessa käytetään pääosin niinsanottuja lämpimiä sävyjä. Lämpimissä savyissä ledin valovirran kehitys on viime vuosina ollut erittäin hidasta, joten lämpimiä sävyjä ei kehityksen vauhdikkuus ole koskenut.Tarkoitan tietysti OIKEAA kehitystä, en valheellisen markkinoinnin lupauksia.

Värintoisto..

Kehitystä sensijaan on tapahtunut värintoiston osalta. Tähän asti ledien valmistajat ovat keskittyneet raportoimaan suurista valovirranmääristä, mutta aivan viimeaikoina myös valonlaatu on alkanut kiinnostamaan. Tämäntapainen kehitys on parasta.

MUISTA: Jos uutisissa kerrotaan ledin hurjasta kehityksestä, niin se ei tarkoita,että lähikaupan kiinalainen led-polttimo omaisi ripaustakaan tästä sinällään hyvästä kehityksestä

© Proled | Toimitusehdot

Proled | Puh. 044 0400 123 | jussi.kurppa@proled.fi | 2072303-8 ALV rek.