Led-valot ja valaisimet - ProLed

Loisteputken tilalle ”led-loisteputki”?

Led-loisteputkia markkinoidaan 70% säästöllä, ja jopa 5 kertaa pidemmällä käyttöiällä verrattuna tavalliseen loisteputkeen. Noilla numeroilla pöljä on se, joka ei vaihtoa heti suorita!

Mitä löytyy säästölaskelmien takaa?

Laskelma perustuu vain sähkönkulutuksen vähentämiseen. Mitään muuta asiaa, kuten valaistus, tai valonmäärä ei ole otettu huomioon.Lisäksi laskelmissa lähdetään siitä, että vertailtava loisteputkivalaisin on vanhalla tekniikalla. Sähkönsäästöhän on sinällään helppoa: sitä on vain kulutettava vähemmän kuin ennen.

Itse valaisinta on muokattava led-loisteputken takia.

Jotta laskimella saatavat säästöt onnistuu pitää loistevalaisinta muokata. Muokkaus aikaansaa sen, että valaisin ei ole enää hyväksyttyä mallia. Lisäksi on aina vaara että joku tulevaisuudessa asentaa perinteisen loisteputken tuunattuun valaisimeen. Ratkaisuksi on käytetty tarraa joka asiasta varoittaa/kertoo. Miksi muokata valaisimia sellaisIksi, että niihin pitää liimata varoitustarroja?

Ainahan voidaan valmistaa valaisin juuri led-loisteputkia varten

En keksi yhtään hyvää syytä, että miksi tehdä valaisimia joihin sopii vain sellaiset lamput ,joiden sisään on väkisin tungettu kasa ledejä.On paljon viisaampaa rakentaa valaisimia jotka on suunniteltu nimenomaan ledvalaisimiksi.Lämmölle arkojen ledien tunkeminen pieneen tilaan ei ole mitenkään perusteltua.

Ratkaisu

On suunniteltava oikeita led-valaisimia,jolloin voidaan valaisimen runkoa käyttää jäähdytyselementtinä. Suunnittelussa voidaan myös ottaa huomioon kierrätys, eli miten valaisimen osia voidaan käyttää uudelleen. Tämäntyyppinen suunnittelu on ainoa tie varmistaa valaisimen pitkä käyttöikä.

Muista: Mikään lamppu ei ole automaattisesti rajusti rahaa säästävä ja  liki ikuinen, vain sillä perusteella, että lampun sisällä on LED.

LISÄYS 20.4.2010.

Tukes on todennut led-loisteputket vaatimuksien vastaisiksi, ja jopa vaarallisiksi!

http://www.tukes.fi/fi/Palvelut/Tiedotteet/Sahko-ja-hissit/Loisteputkia-korvaavat-LED-valoputket-todettu-vaarallisiksi/

© Proled | Toimitusehdot

Proled | Puh. 044 0400 123 | jussi.kurppa@proled.fi | 2072303-8 ALV rek.