Led-valot ja valaisimet - ProLed

Energiansäätölampuilla maailmaa pelastamaan?

Meitä tavallisia pulliaisia kehotetaan kovasti siirtymään käyttämään energiansäästölamppuja, tai muuten ei tule enää kunnon talvia, ja kesätkin on pilalla.

Ensin ei haluttu lopettaa hehkulamppujen valmistusta

Taisi olla vuosi 2005 tai 2006 kun isot lampputehtaat lupailivat vähentävänsä hehkulamppujen tuotantoa 2015 paikkeilla. No tulikin sitten ”lama”, ja kelkka kääntyi. Hehkulamput saavatkin väistyä nopeammin. Keskinkertaisia energiansäästölamppuja myymällä tekee kivat voitot.

Sitten oli polkumyyntitullit

Euroopassa oli pitkään polkumyyntitullit ”kiinalaisille” ES-lampuille. Koomista on muuten se, että eurooppalaisten valmistajien lamput tehtiin myös Kiinassa, mutta tullit ei koskeneet niitä. Näin kätevästi suojattiin omia markkinoita,ennen seuraavia toimia

Sitten tuli ”hehkulamppukielto”

Puheet ympäristön tilasta lisääntyivät kokoajan, ja lampputeollisuus näki hetkensä tulleen. ES-lampun maine oli kuitenkin onnistuttu reilun 20vuoden aikana tehokkaasti pilaamaan yltiöpäisillä lupauksilla. Ainoa keino olisi kieltää hehkulamput, jolloin yltiöpäistä lupailua voidaan edelleen jatkaa.

Mitä seuraavaksi?

Uskallan väittää, että direktiiveihin tulee muutoksia. Ei poliitikoilla ole varaa menettää äänestäjiään. Markkinoille saattaa ilmaantua hehkulamppuja ”vain saunakäyttöön” tai vastaavaa. Ne tietysti maksavat kohtuuttomasti, jolloin niiden tulo markkinoille varmasti sopii myös teollisuudelle.

Kun politiikalta puuttuu tieto ja ymmärrys,  ja väärät tahot sen tajuavat, on tuloksena kuluttajan kiukku


© Proled | Toimitusehdot

Proled | Puh. 044 0400 123 | jussi.kurppa@proled.fi | 2072303-8 ALV rek.