Led-valot ja valaisimet - ProLed

LED-valoja Jyväskylän messuilla

Piipahdin eilen kummastelemassa Jyväskylän paviljongissa led-valoja, joita oli odotettavissa usealla osastolla. Ja niinhän niitä olikin.

LED-lamppuja hehkulampun tilalle. Teho 2w, ja vastaa 25w hehkulamppua??

Tuollaisia tuli jollakin osastolla vastaan.Alalla olevana ihmisenä tuli inhottava olo…miten itseltäni on jäänyt tuollainen tuote Kiinan perälle??Miksei valikoimassani ole tällaista energiansäästäjäihmettä.

Paketin takana lukee valovirta 90lm, tuo on sama kuin 10w hehkulamppu. Paketissa kuitenkin lukee että vastaa 25w hehkulamppua. Ompa hyvä että olen jättänyt nuo lamput Kiinan perälle. Kyseisiä lamppuja myy muuten kaiken uuden ,ja modernin valaistuksen asiantuntijat Motonet ja Honkong.

Led-loisteputkia liian monella valokauppiaalla.

Messuille mennessäni ajattelin, että kun on ammatilaismessut, niin led-loisteputkia ei ole varmaan juurikaan. No tilanne oli toinen. Valaistukseen perehtymättämyys näköjään aikaansaa hölmöjä maahantuontipäätöksiä. Jopa pitempään alalla olleet olivat ”repsahtaneet” ledikiimassa led-loisteputkille.Nessulle olisi ollut tarvetta, sen verran paljon tuli vaahtoa led-loistepukikauppiaden suusta.

En saanut millään osastolla kunnolla suunvuoroa. Kovasti edelleen mietityttää, että minkä takia ledejä pitää tunkea putkien sisään, jos tuloksena on surkea värintoisto,vähemmän valoa,ja iso lasku putkista.

Eräällä osastolla vierailija kyseli led-loisteputken käyttöikää, johon myyjä totesi 50 000h, ja jatkoi, että voidaan me sanoa että se on 100 000h:kin. Mietin suuressa pyöreässä päässäni, että kai sitä sitten voi sanoa että kestää 200 000h..mitä sen väliä…sammuu kun hajoaa..

Cariitti luo tunnelmaa, ja myy valaistusta

Aikaisempien messujen tapaan Cariitin osasto on muutakin kuin päin näköä loistavia lamppuja. Ovat oivaltaneet jotakin. Ledit ovat suorastaan lyömättömiä kun halutaan korostaa jotakin, tai käyttää värejä. Mukanani ollut kaveri totesikin, että nämähän myy valaistusta eikä ledejä. Se on varsin hieno ajatus! Liian usein myydään  vaan ledejä lopputuloksesta viis.

Ajoneuvopuolelta tuttu Hella Lighting Finland myy faktoilla

8w,350lm,CRI85…..Siinä erään tuotteen arvot, jotka pitävät paikkansa. Lukuja ei siis ole valittu valmistajan saunaillassa tikkaa heittämällä, vaan arvot on mitattu! Kyseisen tuotteen sanotaan vastaavan 35w halogeenia, ja näinhän se on. Suomessa myydään yleisesti 100lm lamppuja joiden sanotaan vastaavan 35w halogeenia.

Hellan myyntimateriaali on kunnossa,ja oikein. Suomessa se riittää erottumaan muista. Hella on lähtenyt tekemään valaisimia, eikä vaan  tökkimään ledejä johonkin.

BB-Lightconcepts, tulevaisuuden valaistusjärjestelmä

On hienoa nähdä että tehdään ihan kunnollisia tuotteita, eikä aina yritetä ledejä väkisin tunkea millon mihinkin liian pieneen kuppiin.

Kyseessä on eräänlainen led-putki, jonka ledit ovat toisessa päässä putkea.Heijastuskalvon avulla valaistusalue on tasainen ja heijastamaton. Energiansäästön kannalta tuote on erinomainen. Jokaista esim. parkkihallin valaisinta voidaan yksilöllisesti ohjata. Tällä tavalla sähköä voidaan säästää ”järjettömästi”.
Tuote lienee vielä vähän kehityksen alla, mutta hyvä idea onkin se suunnittelun ensimmäinen vaihe.

Mitä messuilta jäi ”käteen”

Ainakin pari faktaa tuli mieleen: Mitä halvempi lamppu, sitä isommat lupaukset

Mitä vähemmän myyjä tuntee tuotettaan, sitä enemmän sen ominaisuuksista joutuu valehtelemaan

© Proled | Toimitusehdot

Proled | Puh. 044 0400 123 | jussi.kurppa@proled.fi | 2072303-8 ALV rek.