Led-valot ja valaisimet - ProLed

Energiansäästölamput aiheuttavat pettymyksiä

Parina viime päivänä on taas keskusteltu energiansäästölamppujen ongelmista. Asian tiimoilta julkisuuteen on pyrkinyt nahkaansa pelastamaan  ainakin Motiva. Taitaa olla vähän myöhäistä ihmetellä lamppujen surkeutta.

Ensin muutetaan laki, ja sitten katsotaan mitä tapahtuu

Energiansäästölamppuja on ollut markkinoilla yli 20 vuotta, ja nyt kun laki on jo tehty, niin tajutaankin että valoa tulee vähän niin ja näin, ja käyttöikäkin on ihan tuurin kauppaa. Sähköverkkoonkin tulee häiriötä jne.Tässä koko kuviossa joku ei ole ollut tehtäviensä tasalla, ja se joku on lainsäätäjä, jota teollisuus on vienyt miten tahtoo.

Selityksiä: Tulossa on säädöksiä, ettei käyttöikää yms, saa ilmoittaa miten tahtoo

Ja taas on lainsäätäjä reilusti myöhässä! Näitäkin pahasia säädöksiä on ollut aikaa tehdä vaikka kuinka kauan. Lainsäätäjät ovat ilmeisesti odotelleet että teollisuus saa lain tehtyä. Eräs EU-edustaja totesi radiossa, että ei me millään voida kaikista tällasista olla perillä. No olisihan se liikaa vaadittu jos lainsäätäjä tietäisi millaisia lakeja tekee. Jos ei ole varma mitä on tekemässä, on parempi olla tekemättä mitään.

Energiansäästö sinällään on tietysti järkevää, mutta….

Järjenkäyttö tulisi kuitenkin olla sallittua, ja jopa pakollista. Energiansäästöön on olemassa suuri määrä erilaisia keinoja. Väitän että jokainen Suomalainen pystyy nimeämään ainakin 5 muuta tapaa säästää energiaa.

Tässä omat versioni eri tavoista:

  1. Vanhojen talojen lämmöneristyksen peruskorjaus
  2. Julkisten tilojen(koulut,virastot)lämmöneristyksen peruskorjaus.
  3. Hukkalämmön hyötykäyttö teollisuudessa
  4. Plasmatelevisioiden kieltäminen
  5. Lepovirtakulutuksen minimointi

Siinä muutama esimerkki alkuun, jos OIKEASTI halutaan säästää energiaa, eikä vain myydä määrättyjä lamppuja. Ihan ”riidattomia” eivät nuokaan tavat varmaan ole. Energiansäästölamppuja myydään ”jotta maailma pelastuu”-ajatuksella. Ajatus on lähinnä mainos. Maailman pelastamiseen on paljon parempiakin keinoja.
© Proled | Toimitusehdot

Proled | Puh. 044 0400 123 | jussi.kurppa@proled.fi | 2072303-8 ALV rek.