Led-valot ja valaisimet - ProLed

Ledit kestää, ja kestää ja kestää……

Ledeillä on yksi aivan ylivoimainen etu. Ne ovat pitkäikäisiä.Siis Ledit ovat pitkäikäisiä. Jos LED-lamppu otetaan auki, on sisällä muutakin kuin pelkkä LED.

Led-lampussa tai valaisimessa on muitakin osia kuin LED

Monessa Led-valaisimessa on elektroniikkaa lampun kannassa. Monesti tämän elektroniikan kestävyys on totaalinen arvoitus, varsinkin kun tiedetään että se on kuumassa paikassa. Eipä ole iloa kestävästä ledistä, jos oheiselektroniikka hajoaa.

Joissakin tuotteissa ledit ovat kokonaa epoksin sisällä

Ihan heti ei huonompaa ratkaisua tule mieleen. Vuosien saatossa epoksi tummenee, ja valoteho vähenee. Tähän voi riittää vuosikin. Ledit sinällään voivat toimia ihan niinkuin pitää, mutta eipä siitä ole iloa, kun tummunut epoksi estää valon kulkemisen.

Värimuutokset itse valossa

Ledin värin (valkoiset sävyt)valmistamistavasta johtuen led ”pyrkii” ajan saatossa sinistymään. Lampun tai valaisimen huonolla lämpösuunnittelulla värimuutos nopeutuu. Ledin laadullakin toki on merkitystä, ja ledityypillä.

Ledin maine on maahantuojien käsissä

Kaikki ongelmat voidaan välttää, jos maahantuodaan tuotteita joissa on asioita ajateltu pidemmälle. Liian usein maahantuonti perustuu siihen, että jollekkin tuotteelle on rajua kysyntää, ja kun sitä myy kaikki muutkin.

Ledin maine on helppo pilata lupaamalla liikaa. Valonlähteenä se kuitenkin on uusi, ja on ihan turha hosua. Olet saattanut törmätä sloganiin: Tulevaisuuden ratkaisut jo nyt. Hieno lause, mutta vailla totuutta.

Muista: Tarkista aina myyjäyrityksen tietotaito ledeihin liittyen. Jos myyjä ei tiedä tuotteestaan kuin perushokemat, niin millä ihmeellä tämä olisi onnistunut maahantuomaan laadukkaita tuotteita?
© Proled | Toimitusehdot

Proled | Puh. 044 0400 123 | jussi.kurppa@proled.fi | 2072303-8 ALV rek.