Led-valot ja valaisimet - ProLed

Onko se uutuus, jos vain sähkötehoa on nostettu?

Markkinoille tulee jatkuvasti uusia led-tuotteita, joita mainostetaan ”entistä tehokkaampina”. Usein tämä lause tarkoittaa että sähkötehoa on vain nostettu.


Muistan kun vuosia sitten tuli markkinoille led-lamppuja joissa oli 14-18 onnetonta merkkivalolediä. Sitten tuli ”uutuus” jossa oli samoja ledejä reilut 30. Senjälkeen markkinoille tuli versio jossa ledejä oli liki 50kpl.

Vähän samantyyppistä on kehitys nytkin…osittain. Ensin on 3w lamppu, ja sitten tulee ”uutuus” joka on 6w. Uutta on siis vain suurempi sähköteho, joka pahimmillaan vain laskee lampun käyttöikää samalla kun valonmäärä lisääntyy vain hivenen.

Lämmöntuottoa EI  saa unohtaa

Markkinat vaativat tehokkaampia ja halvempia led-valaisimia. Tähän tarpeeseen on helppo vastata tekemällä led-valaisimia korkeammalla sähköteholla. Esimerkiksi 15w alasvalo tuottaa tietysti paljon valoa, mutta se tuottaa myös paljon lämpöä. Usein liikaa


© Proled | Toimitusehdot

Proled | Puh. 044 0400 123 | jussi.kurppa@proled.fi | 2072303-8 ALV rek.