Led-valot ja valaisimet - ProLed

Monissa LED-lampuissa turvariskejä

Lisääntyvään tähtiin myyntikieltolistoilla esintyy myös LED-lamppuja. Kysynnän ollessa kovaa kiusaus tuoda maahan mitä sattuu lisääntyy

Verkkojännitteeseen kytkettävissä eniten ongelmia

Markkinoille tulee kokoajan erilaisia polttimoita halogeenien ja hehkulamppujen tilalle. 230V jännitteeseen kytkettävissä lampuissa on aina elektroniikkaa ”kannassa”. Jäähdytyselementteinnä näissä lampuissa käytetään alumiinirunkoa.

Nyt kun yhdistetään verkkojännite,alumiini, ja lampun koko, niin tuloksena on vaarallinen tuote. Johtimien ja metalliosien pintaväli jää aivan liian pieneksi.

Mitä VOI tapahtua?

Lampun rungossa voi olla 230v jännite, tai sitten lamppu voi hajota/poksahtaa esimerkiksi sitä asennettaessa. Tämä ei tietenkään tarkoita että määrätyistä lampuista lähtee henki, vaan vaan tarkoitan että vaaran mahdollisuus on näissä TUKESin testeissä havaittu

Tämä ongelma koskee mielestäni KAIKKIA markkinoilla olevia 230V led-lamppuja. Ainakin kaikki ovat samankokoisia, joten miten pintaväli voisi jossakin lampussa olla isompi?

Jos kaikki maahantuojat tutkisivat ITSE enemmän tuotteitaan ,vältyttäisiin tällaisilta alaa tahraavilta pilipali-tuotteilta kokonaan.

© Proled | Toimitusehdot

Proled | Puh. 044 0400 123 | jussi.kurppa@proled.fi | 2072303-8 ALV rek.