Led-valot ja valaisimet - ProLed

Sähkönsäästöä LED-valoputkilla

Sähkönsäästö on helppoa: sitä on vain käytettävä vähemmän kuin ennen. Mutta onko asia kokonaisuudessaan noin yksinkertainen?? NO EI OLE….

Paljonko kuluttaa 18w led-loisteputki?

Näyttää siltä että on jotenkin tärkeää mittailla ja analysoida paljonko esimerkiksi 18watin valaisin kuluttaa sähköä. Vastaan itse: se kuluttaa 18wattia.

Tätä wattilukua sitten heilutellaan loisteputken 36watin tehoa vastaan ja todetaan säästön olevan 50%

Tutkimukset ja ”laboratoriomittaukset” joissa kummastellaan/ihastellaan led-loisteputkien alhaista virrankulutusta verrattuna loisteputkiin, ovat täysin turhia, kun valonmäärää ei oteta oteta ollenkaan huomioon.

Jos 36w loisteputken tilalle laittaisi 18w loisteputken niin silloinkin säästäisi 50%. Jos jättää koko putken pois niin säästää 100%. Ei tosin näe mitään, mutta mitä siitä..

Näin tutkitaan asiat oikein

Valaistavasta tilasta tulee mitata valonmääriä useista kohdista, ei siis vain sieltä mikä sattuu milloinkin millekkin lampulle olemaan otollisin mittauskohta.

Mittauskohtia tilassa pitäisi olla kymmeniä. Vain näin saadaan oikeasti selville miten valo jakautuu. Tämäntyyppisiä mittauksia/tutkimuksia on hiljattain tehty, ja led-loisteputket eivät pärjänneet. Eräs led-putkien toimittaja ilmoitti syyksi sen, että loisteputkivalaisimissa olevat heijastimet ikäänkuin suosivat loisteputkia

No tietenkin suosivat!! Valaisimet kun on suunniteltu juuri loisteputkia varten, eikä led-putkia varten. Samainen toimittaja julistaa, että led-putkilla saadaan parempi valaistus aikaan kuin loisteputkilla, jos heijastimia ei olisi…

Sama suomeksi: Led-loisteputkilla saat paremman valaistuksen kuin loisteputkilla, jos ensin tuhoat loisteputkivalaisimen

Yhtä älykästä kuin että:

Fillarilla pääsee kovempaa kuin Ferrarilla, kun ottaa ensin Ferrarista moottorin ja renkaat irti.


© Proled | Toimitusehdot

Proled | Puh. 044 0400 123 | jussi.kurppa@proled.fi | 2072303-8 ALV rek.