Led-valot ja valaisimet - ProLed

Led-lampuissa ongelmia

Reilu vuosi sitten tästä oli puhetta ensimmäisen kerran. Eli useimmat verkkovirtaan suoraan kytkettävät led-vekottimet ovat jollakin tasolla puuttellisia, osa jopa vaarallisia.

Miksi ihmeessä tässä näin kävi?

Yksi perustavaa laatua oleva syy on uuden maahantuojan asenne, joka on: Samaa tavaraa ne siellä Kiinassa kaikki on. Eli maahantuoja katsoo kun joku pyytää led-lampusta 30€, ja kiinasta saa vähän samannäköisiä hintaan 2€. Siinä se homma onkin jo ihanasti syvällä ojassa.

Toinen syy voisi olla että maahantuontipäätökset tehdään ikäänkuin väärinpäin. Päätetään ensin että lamppu pitää pystyä myymään kympillä tai menestystä ei tule. Valitettavasti on kuitenkin niin, että sillä kympillä ei saa kunnollista hehkulampun korviketta edes maahantuotua…mistään maasta.

Jokainen haluaa tehdä itse samat virheet?

Pari vuotta sitten led-putkia meni myyntikieltoon paljon. Siitä kirjoiteltiin lehdissä yms. Samaan aikaan syntyi uusia yrityksiä, jotka toivat näitä samalla tavalla vaarallisia led-putkia maahan. On aika outoa ettei alalle tuleva yrittäjä LAINKAAN seuraa alaansa liittyviä uutisia. Herää vain kysymys, että kuinka paljon on koko alaan tullut yleensäkään tutustuttua.

Nyt on menossa sama homma. Näistä vaarallisista led-lampuista puhuttiin jo yli vuosi sitten, ja on jollakin tasolla puhuttu koko ajan. Silti kokoajan tulee yrityksiä jotka kiikuttavat näitä vaarallisia tekeleitä koko ajan tänne lisää.

Ehkä se on niin, että kun Kiinalainen myyjä sanoo: We have high quality, and lowest price, niin siihen vaan uskotaan. Tuota samaa fraasia toistaa muutama tuhat Kiinalaista myyjää.

Kyllä se siitä..

Ehkäpä tässä käy niinkuin energiansäästölamppujenkin kanssa. Eli teollisuus höpisi aikansa mitä sattuu käyttöiästä ja vaikka mistä. Kun ihmisiltä alkoi palaa hihat touhuun, niin hylätään sitten hehkulamput kokonaan ,ja ihmisten on pakko ostaa niitä onnettomia enerigiansäästölamppuja

Eli nyt vaan kaikki maahantuojat jatkamaan tohelointia, ja ei aikaakaan kun energiansäästölamputkin kielletään

© Proled | Toimitusehdot

Proled | Puh. 044 0400 123 | jussi.kurppa@proled.fi | 2072303-8 ALV rek.