Led-valot ja valaisimet - ProLed

Tuuletin lampun sisällä

Perinteiset kotikäyttöön tarkoitetut halogeenit ja muut hehkulamput ovat aika pieniä. Niimpä lediä ja sen vaatimia olosuhteita on hankala luoda, kun halutaan perinteisiä lamppuja korvata led-versioilla.

Lämmöntuotto

Kun valoa halutaan paljon, on sähkötehoa nostettava. Kun sähkötehoa nostetaan kasvaa lämmöntuotto. Kun lämmöntuottoa on liikaa pitää lamppua jäähdyttää. Kun lampussa on jäähdyttävää pinta-alaa liian vähän, pitää ilman liikettä lisätä jotenkin. Tässä apuun tulee tuuletin.

Monta osaa, monta vikaa

On täysin varmaa, että mikään tekninen vempain ei parane jos sen sisään laitetaan aina vain enemmän hajoavia osia. Tuuletin on yksi hajoava osa lisää. Toki on niin, että ilman tuuletinta lamppu hajoasi aika nopeasti. Vanha sanonta menee näin: Miksi rakentaa arkki, kun voi estää tulvan.

Pienemmällä sähköteholla tuulettimia ei tarvita. Keskittymällä siihen, että valoa saadaan yhdellä watilla mahdollisimman paljon, ollaan turvallisilla vesillä. Philipsillä ainakin on tällainen tuuletin-lamppu, jonka valontuotto on alle 40lm/watti. Tuota voisi helposti nostaa. Mutta taitaa olla halvempaa laittaa tuuletin, kun kunnon led.

 

 

© Proled | Toimitusehdot

Proled | Puh. 044 0400 123 | jussi.kurppa@proled.fi | 2072303-8 ALV rek.