Led-valot ja valaisimet - ProLed

Mikäs LEDin rikkoisi?

No helppo vastaus..ei juuri mikään. Yksittäinen led hyvin jäähdytettynä kestää niinsanotusti maailman tappiin, ja vähän vielä lisää. Mutta…

LED-lamppu ei välttämättä kestäkkään

Ledin jännite on yleensä 3-4Volttia, joten kun verkosta ammutaan 240V tarvitaan välineitä väliin, jottei ledi riemastu ja pimahda. Tällainen väline on yleensä muuntaja,virtalähde,jännitelähde,driveri,draiveri mikä lie. Led-lampuissa nuo tungetaan lampun kantaan.

Jäätelöä helvetissä

Nämä ajurit ja draiverit on tehtaalla nielleet osia, jotka eivä lämpöä kaipaa. Jotkut komponentit on jo alunperin mitoitettu kestämään vain pari tuhatta tuntia. Kiinalaista valmistajaa tuo ei paljoa paina, vaan valmistaja myy niitä mielellään ja naureskelee koko matkan pankkiin voittorahoja hakiessaan. Ei kestä kondenaattorit ei…on kun söis jäätelöä helvetissä. Paketti sulaa jo myyjän käsiin, eli tipahtaa ennenkuin ehtii nuolaistakkaan.

Mutku täs sanotaan, ja se myyjäki sano…

Me Suomalaiset ollaan puusilmiä. Me ei uskota mitä sanotaan, mutta me uskotaan mitä kirjoitetaan. Kun viikko sitten maahantuonnin aloittanut valokauppias printtaa lamppunsa kylkeen että markkinoiden paras lamppu, niin kai se sitte on..vai onko? Markkinoiden halvinkin vielä. Ja tietysti siitä syystä kun on toi oma maahantuonti ja noi kontaktit ja jutskat.

Led siis todellakin toimii pitkään, mutta sen käyttö vaatii suunnittelua. Valaisin PITÄÄ suunnitella lediä ajatellen, ei toisinpäin. Vain näin voidaan saada käyttöön se potentiaali joka ledissä on olemassa.

© Proled | Toimitusehdot

Proled | Puh. 044 0400 123 | jussi.kurppa@proled.fi | 2072303-8 ALV rek.