Led-valot ja valaisimet - ProLed

Ei lediputkia Vantaalle(kkaan)

Säästöprosenttikauppiaan passattiin tulee kilsoja kun USA:n velkakelloon, kun myyntiedustaja kaahaa maakunnissa julistamassa lediputkien säästämän rahamäärän aikaansamaa vaurautta.

Mikä ihmeen valo?

Jos lampun tai valaisimen pääasiallinen tehtävä on sähkönsäästö, niin olisi järkevintä käyttää esimerkiksi luokkahuoneen valaisuun yhtä pientä 0.2watin lediä. Eli laitetaan rekkaan punton moottori, niin säästetään polttoainetta.

Lampun tai valaisimen tehtävä on kuitenkin valaista tilaa jossa se on. Loisteputkivalaisimet on suunniteltu loisteputkia varten, joten niissä on järkevintä silloin käyttää loisteputkia. Ei nämä ole hankalia asioita. Ei siihen myyjän diesel-passattiinkaan bensaa laiteta sillä syyllä, että kun aine kerran sopii samaan tankkiin.

Niimutku1….

Lediputkimyyjän kassista löytyy kuitenkin luksimittari, jota heilutellaan valaisimen alla. ”Kato ny Niämine, kauhiat luksit, ja sähköö ei mee juur mittää”. Myyjä ei tajua että valoa pitää olla muuallakin kuin hänen luksimittarinsa kohdalla.

 Niimutku2..

Myyjän muistiin pamahtaa kuitenkin yks ”referenssi”, jossa laitettii lediputki loisteputken tilalle, ja kaikki parani. No parisuhde ja euron kriisi jäi vielä vaivaamaan…Mutta kuitenkin…

Tällä asiakkaalla oli työpöytä valaisimen alla ja lediputki oli paljon parempi kun loisteputki. No tuo onkin ainoa käyttökohde jossa lediputki voi olla hyvä, eli kohdevalaisussa. Toki edustajalta jää kertomatta, että loisteputkivalaisin oli vuodelta pöö, ja valaisimessa ei ollut mitään heijastimia yms. Putkikin oli 15 vuotta vanha.

Niimutku3..

Myyjä ottaa mapista testituloksia. Ne on tehnyt VTT. Ei siis mikä tahansa kioski. Lapussa lukee että lediputki kuluttaa sähköä 21w. No mitä siitä sitten, sen verran 21w lediputki kuluttaa. 21w halogeeni kuluttaa muuten saman verran. Ei tarvittu VTT:n lappuja tuohon.

 Niin se Vantaa..

Vantaan valtuusto kehoitti virkamiehiään tutkimaan ledivaihtoehdon, kun ne lediputket säästää niin paljon rahaa. Putkia on Vantaalla 100 000kpl, ja 60 000 putkea vaihtamalla tulisi säästöä 900 000€ vuodessa. Takaisinmaksu aika n.3 vuotta

Asiaa selvitettiin, ja totesivat että valo ei riitä, ja sekin valo mikä tulee häikäisee. Lisäksi esimerkiksi kouluissa on valaisimia, joissa kohdevalomainen lediputki toimii valaistuksellisesti päin honkia.

Niimutku4

Myyjän mielestä on kuitenkin kohteita joissa lediputki on tosi hyvä. Olen samaa mieltä. Kyllä näitä on. Mutta ei se tarkoita että näin on joka paikassa.

Lediputkissa on sama kanta kuin loisteputkissa. Eli lediputken voi laittaa (useinmiten)loisteputken tilalle. Varsinainen valaistuksellinen onnistuminen on sitten tapauskohtaista.

© Proled | Toimitusehdot

Proled | Puh. 044 0400 123 | jussi.kurppa@proled.fi | 2072303-8 ALV rek.