Led-valot ja valaisimet - ProLed

Ledputkella säästöjä??

Säästö säästö säästö. Säästö säästö. Siitä aina puhutaan kun jollakin ledivehkeellä korvataan joku perinteinen valonlähde. Nooo…joku voisi ajatella, että eikö valo ole se tärkein. Unohdetaas hetkeksi noinkin jonninjoutava asia valonlähteessä kun valo.

6kk takaisinmaksuaika

Eräs asiakkaani meuhkasi suu vaahdossa kuinka ledputkilla säästää ihan tolkuttomasti rahaa. Muutamassa kuukaudessa tulee sijoitus takaisin, ja sitten sen jälkeen rahaa suorastaan syöksyy lompakkoon. Kysyin, että varmaan koko maailma on huomenna ottamassa tuollaiset lediputket? Ei nyt ainakaan tänään vielä siltä näytä.

Ajatus säästön takana

Putkikauppiaat laskee säästön niin, että verrokkina on valaisin 70-luvulta vanhoilla liitäntälaitteilla. Käyttöikävertauksissa joristaan markkinoiden surkeimmista putkista verrattuna lediputkiin.

Haluaisin nähdä laskelmat jossa verrataan asiaa niin, että vanha valaisin heitetään mäkeen ja tilalle otetaan kunnollinen loisteputkivalaisin longlife-putkilla, ja elektronisella liitäntälaitteella. Longlifeputket kestävät pidempään kuin yksikään lediputki.

Mutku se vanha valaisin on vielä ihan hyvä

No ei se ole. 40 vuotta katossa roikkunut peltilaatikko on aika vaihtaa.

Jollakin matematiikalla lediputkella voi säästää rahaa, mutta se vaatii lähtökohdat joista laskin tykkää. Tällaisessa tilanteessa on parempiakin vaihtoehtoja kuin lediputki

 

© Proled | Toimitusehdot

Proled | Puh. 044 0400 123 | jussi.kurppa@proled.fi | 2072303-8 ALV rek.