Led-valot ja valaisimet - ProLed

LED-valojen mittaamisesta

JOs valokauppias haluaa olla varma valojensa valontuotosta, värilämpötilasta, värintoistosta yms, niin hän toki mittaa nuo arvot.

Ei ole mittaria

Aika harvalla on mittareita tuohon. Niimpä moni tyytyy mittailemaan valojaan epämääräisesti esimerkiksi luksimittarilla. Tuollaisesta kikkailusta ei jää mitään luotettavaa dataa mihinkään. Lueskelin äsken jonkun myyjän ”dataa” valonauhasta joka tuotti 50cm päähän yli 300luksin valaistusvoimakkuuden.

Tuollainen ei ole mahdollista mainitulla nauhalla. Kokeilin vastaavaa omallani, ja tulos oli 170luksia. Tämän toisen kauppiaan nauhan pitäisi tuottaa yli 200lumenia valovirtaa wattia kohden jotta tuo onnistuu. Kyseessä olisi maailmanennätys.

Vaadi myyjältä aitoja mittaustuloksia tuotteistaan. Ammattimaisesti alalla toimiva kyllä ne teettää, koska mittausdata tarvitaan esim. valaistussunnitteluohjelmiin. 

 

 

 

 

 

 

 

© Proled | Toimitusehdot

Proled | Puh. 044 0400 123 | jussi.kurppa@proled.fi | 2072303-8 ALV rek.