Led-valot ja valaisimet - ProLed

Vuodelta 2006: 5mm led kestää 100 000h??

 

Huonosti….

5mm ledeistä(tuttuja merkkivaloista) kolvailtiin mm.katuvaloja vuonna 2006. Pienen vastaanpyristelyn jälkeen näistä kuitenkin luovuttiin.Syynä ledien nopea hiipuminen. Kunnes 2008 markkinoille ilmaantui led-putket. Näihin istutettiin jälleen 5mm ledit. Olivat kuulemma huolellisesti valittuja, ja tarkkojen kriteerien mukaan jne..

Se nyt on ihan sama miten niitä valitsee. Merkkivaloista ei saa valaisimia..piste. Pienen hoipertelun jälkeen 5mm ledeistä luopui myös ledputkiväki. Markkinoiltapoistoa vauhditti myös se, että TUKES totesi tuolloin käytössä olevat lediputket vaarallisiksi.

Tällä hetkellä 5mm ledejä käytetään joissakin ns. saunavalosarjoissa. Mutta kuka nyt ledivaloja saunan kattoon tunkee?

Yleisimpiä 3mm ja 5mm ledit on nykyään jouluvalosarjoissa. Niissä käyttöiäksi kerrotaan 10 000h.

© Proled | Toimitusehdot

Proled | Puh. 044 0400 123 | jussi.kurppa@proled.fi | 2072303-8 ALV rek.