Led-valot ja valaisimet - ProLed

Kertooko polttoaineen kulutus jotakin auton suorituskyvystä?

Rekka kuluttaa naftaa noin 50l/100km. Porsche 911 GT3 RS 4.0 yhdistetty kulutus on 11.4/100km. Rekka on siis parempi, kun se kerran vie ainettakin enemmän? Mene kirjoittaja jo asiaan…

Polttoaineen kulutus eli sähköteho

Jos puhutaan vaikka LED-valonauhasta polttoaineen kulutusta vastaa sähköteho. Nauhan sähköteho voi olla vaikka 30w/m. Kuulostaa tietysti isolta, mutta valon määrä on tuossa arvoitus. Se voi olla välillä 1500lm/m-4500lm/m.

Henkilöauto

Oletetaan että sinulla on Ford Mondeo 2.0l bensiinimoottori n.200hv. Hyvä peli sinällään. Vanhemmissa oli vetoakseliongelmia, mutta se on toinen juttu. Minulla taas on Mitsubishi EVO10. Siinä on n.300hv. Kahden litran moottori siinäkin. Ja taas siihen itse asiaan..

Äskeisessä esimerkissä molemmissa siis kahden litran moottori. Suorituskyvyissä kuitenkin merkittävä ero.

Mondeo Vs EVO10 ja Valonauha Vs Valonauha

LED-valonauhoissa erot voi olla vielä suurempia kuin noissa autoissa. Samalla sähköteholla paras valonauha voi tuottaa jopa 3X enemmän valovirtaa, kuin normaali markettinauha.

Noh..pitääkö asiasta välittää

Parasta on saada tarvittava valonmäärä mahdollisimman pienellä sähköteholla. Näin saadaan lämmöntuotto mahdollisimman alas. Alhainen lämmöntuotto taas pidentää huomattavasti käyttöikää.

Kun energiatehokkuus on korkea voidaan käyttää suurempaa sähkötehoa ilman, että ledvalonauha polttaa itse itsensä rikki.

 

© Proled | Toimitusehdot

Proled | Puh. 044 0400 123 | jussi.kurppa@proled.fi | 2072303-8 ALV rek.