Led-valot ja valaisimet - ProLed

Valonauhan jännitteenalenema

Ledvalonauhaan syötetään virta yleensä toisesta päästä nauhaa. Tästä eteenpäin nauhaa on vaikka 5m. Nauha on ohutta, joten ”johtimetkin” nauhan pinnassa on ohuita. Ohuesta johtimesta virta ei oikein ”sovi” menemään, ja matkalla on vielä ledejä ja vastuksia virran tiellä.

Tästä seuraa jännitteenalenema

Tämä alenema alkaa toki jo syöttöjohdon juuresta, mutta näkyvää alenema on vasta 2-3metrin jälkeen, jos kyseessä tavallinen valonauha. Jännitteenalenema näkyy valon himmenemisenä. Toinen pää nauhasta on himmeämpi kuin alkupää.

Ominaisuutta voi korjata laittamalla muuntajalta syöttöjohto nauhan molempiin päihin. Tämä on joskus hankalaa, jos ylimääräiselle johdolle ei ole tilaa.

Alle 5w/m-nauhassa maksimipituus nauhalle on 5m. Tätä pidemmissä jännitteenalenema alkaa näkyä. Sitä on jo tuolla 5:llä metrilläkin, mutta sitä ei huomaa. Ihmisen silmä on huono näkemään tuollaista eroa. Jopa 30% ero näyttää, kuin sitä ei olisikaan.

Tavalliselle 14w/m nauhalle maksimipituus on n.2-3metriä.

Tässä on vaihtoehto tavalliselle nauhalle http://www.proled.fi/product/87/ledvalonauha-4145wm3000k-1645lmm Siinä ei jännitteenalenema häiritse. Eräs Salolainen sähkäri kertoi laittaneensa tätä jopa 7 metriä yhdellä syöttöjohdolla, eikä huomannut valon alenemaa toisessa päässä nauhaa

© Proled | Toimitusehdot

Proled | Puh. 044 0400 123 | jussi.kurppa@proled.fi | 2072303-8 ALV rek.